Lely

Cost Engineer - Maassluis

All jobs Print Apply
NederlandsEnglish

Job

Active since 19-09-2018 Job category Engineering - Work preparation
Location Maassluis Level Mid-Senior level
Educational level Bachelor / Graduate Employment type Fixed term contract with option...
Hours 32 - 40 Salary Goede arbeidsvoorwaarden
Hoeveel uur zal een lasser nodig hebben voor een specifieke bewerking? Welke adviezen zou je geven aan een Engineer om de maakbaarheid van zijn product te verbeteren? Kan je de toeleverancier overtuigen van jouw calculatie van de kostprijs?

Bij de (door) ontwikkeling van Lely producten is het de taak van de Cost Engineer om te zorgen dat het uiteindelijke eindproduct de beste technologische oplossing biedt, tegen de beste maakbaarheid én prijs. Hierdoor kunnen wij onze eindklanten, de melkveehouders, uiteindelijk de meest optimale prijs- en kwaliteitverhouding aanbieden.

Op de afdeling Product Development van Lely ontwikkelen we met ca. 180 Engineers innovatieve oplossingen die het leven van veehouders aangenamer maken. Denk hierbij aan het automatiseren van nagenoeg alle werkzaamheden in de koeienstal, van melken tot reinigen en bijbehorende managementsystemen.

Belangrijkste taken
Als Cost Engineer ben je een volwaardig teamlid van de verschillende projectteams die zich bezighouden met de ontwikkeling van onze producten. Vanaf de start ben je betrokken bij het ontwerpproces en adviseer je de Engineers over de financiële aspecten en maakbaarheid van machineonderdelen.

Concreet bestaat jouw rol uit de volgende werkzaamheden:
 • Met behulp van een datamodel maak je calculaties van de fabricagekosten van onderdelen en sub-samenstellingen van machines.
 • Je berekent totale machinekosten en zorgt voor up-to-date berekeningen;
 • Je presenteert en verdedigt kostprijsvoorstellen in de projectteams;
 • Je beoordeelt ontwerpen op maakbaarheid, gevraagd en ongevraagd doe je voorstellen voor alternatieven waarmee je uiteindelijk de fabricagekosten weet te reduceren of de maakbaarheid weet te verbeteren.
 • Je bezoekt toeleveranciers en voert gesprekken over maakbaarheid en kosten van onderdelen;
 • Je bewaakt de Total Cost of Ownership (TCO) van de projecten;
 • Je hebt een actieve rol in de ontwikkeling van Cost Engineering bij Lely, denk hierbij aan de werkwijze, processen en tools.

Wij bieden
 • Een interessante baan bij een innovatie gedreven familiebedrijf dat in de top-10 octrooiaanvragen staat en 1600 ‘levende’ patenten op haar naam heeft staan;
 • Een actieve rol in de ontwikkeling van de afdeling: van cost engineering naar value engineering;
 • Groei binnen je functie, o.a. door het bezoeken van vakcongressen en kennisdeling met collega’s;
 • Flexibele werktijden;
 • Prima arbeidsvoorwaarden, waaronder 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen.

Profiel
Met je kennis van mechanische bewerkingen, technische materialen en werkprocessen ben je een volwaardig adviseur voor het product development team ten aanzien van kostenbewust engineeren. Je bent sterk analytisch ingesteld en waardoor je vlot technische tekeningen, financiële overzichten en leveranciersvoorstellen kunt analyseren en beoordelen.

Daarnaast breng je het volgende mee:
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal drie jaar ervaring met calculaties en/of kostprijsberekeningen;
 • Kennis van metaalbewerking in seriematige processen;
 • Het lezen van technische tekeningen is geen probleem voor je;
 • Kennis van Excel;
 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal
 • Heldere manier van communiceren.

Contactinformatie
Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer dan nu via de 'Solliciteer' button. Voor vragen over de functie of de procedure kun je contact opnemen met Kristel Goedegebuure- van Nieuwenhuijzen, 06-82049996.

Onze organisatie / De afdeling

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Met de koe als middelpunt ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen.

Lely is al meer dan 25 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Elke dag inspireert Lely haar medewerkers om klanten innovatieve oplossingen te bieden, en een vertrouwde partner te zijn voor lange termijn advies en ondersteuning. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Center vestigingen voor verkoop en service op maat, is de Lely Groep actief in meer dan veertig landen en biedt zij werk aan zo’n 1.200 mensen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
More information
This listing is a part-time job

Job category Engineering - Work preparation
Industry / Industries Manufacturing
Region Zuid-Holland
Keywords .

Contact information

Name Kristel Goedegebuure- van Nieuwenhuijzen
Phone 06-82049996

Location

Apply